Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Şanlıurfa Akçakale Açık Cezaevi meslek sahibi yapıyor. Karpuz yetiştiriciliği, karo-fayans, mobilya kurslarından sonra şimdi de inşaat ve kuaförlük eğitimi alan açık cezaevi hükümlüleri, cezaevinden meslek sahibi olarak tahliye oluyor.

Şanlıurfa İŞ Kur İl Müdürlüğü finansörlüğünde, Akçakale Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ve SODES kapsamında, ‘Tespih çeviren eller, SODES'le meslek öğreniyor’ projesi kapsamında açılan kurslar hükümlülerden ilgi görüyor.

Akçakale Açık Cezaevi öğretmeni Mahmut Barışdemir, eğitimsiz ve meslek sahibi olmayan insanların daha çok suç işlediğini tespit ettiklerini bu nedenle cezaevi bünyesinde açtıkları kurslarla hükümlüleri meslek sahibi yaptıklarını söyledi. Barışdemir:” Bir yıllık süre içinde kurslarımıza 15 kişi katıldı. Bu 15 kişiden 8'i dışarıda berberlik yapabilecek konuma geldi." dedi.

Akçakale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Başak ise cezaevinde düzenlenen bütün kurslara öğretici gönderdiğini ifade etti.










Editör: TE Bilisim