BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde doktora eğitimi aldığı sırada hocası olan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Kürtler hakkında yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde doktora eğitimi aldığı sırada hocası olan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Kürtler hakkında yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Milletvekili Güler’in ırkçılıkla uzaktan yakından alakası olmadığını söyleyen Atalay, “CHP İzmir Milletvekilimiz Güler’in söyledikleri bir kez daha dinlenirse, ne demek istenildiği daha iyi anlaşılır." dedi

"İKTİDAR MEDYA ÜZERİNDE BASKI KURUYOR "

CHP’de istifa getiren ve parti içerisinde tartışma başlatan Güler’in, 'Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit tutamazsınız' sözlerine açıklık getiren Atalay, “Milletvekilimiz, Türk ulusu derken birçok etnik kökene sahip insanın birlikte yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti’ni kastederek Kürt milleti ile bir ulusu eşit tutamazsınız değerlendirmesinde bulunmuştur. Almanya, Fransa, Amerika ve çok sayıda ulus devlette birçok sayıda etnik kökende insan yaşamaktadır. Söz konusu devletlerde farklı kökendeki insanlar devletin bireyi gibi yaşarlar. Ancak o devletin ismi bellidir. Eğer milli sınırları içerisinde ulus ve üniter yapıdaki devleti savunuyorsak, bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Milletvekilimiz Güler’in yaptığı açıklama Türk milleti ile Kürt milleti olarak yanlış anlaşılmıştır. Öte yandan AKP’nin yetkilileri etnik kökenle ilgili birşey söylediklerinde kamuoyunda fazla yer almıyor. CHP’de yanlış algılanmaya yol açacak bir sözde ise kıyamet kopartılıyor. Bu hükümetin medya üzerindeki baskısından kaynaklanıyor." diye konuştu.




Editör: TE Bilisim