LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2012'nin belediyenin Manisa’ya korku ve kabus dolu rüyalar yaşattığı bir yıl olduğunu söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Özel, MHP’li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eleştirdi. Halkın belediyeye ulaşmakta güçlük çektiğini iddia eden Milletvekili Özel, "Bir şehrin belediyesine, korumalar aşılarak ancak girilebilir duruma geldi." dedi. 2012'nin belediyenin Manisa’ya korku ve kabus dolu rüyalar yaşattığı bir yıl olduğunu söyleyen Özel, şunları kaydetti: "Çünkü Başkan Ergün, kendi belediye meclis üyelerini dahi kandırdı. Kendileri dahi, ‘Biz böyle bilmiyoruz.’ dedikleri 1/5 binlik bir planla ortaya çıktılar. Belediye meclisinde sadece kendi odasında olan bir örneğiyle planı herkese duyurduğunu söylüyor. Manisa’da rant bekleyenlerin yerleri ranta kavuşurken kendisinden hizmet bekleyenlere, yıllardır bekledikleri imar sıkıntısından kurtulmayı bekleyen vatandaşımıza da belediye kazık atıyor. Bu anlamda CHP, verdiği sözün arkasında durarak, ‘Vatandaşımızın mağdur olacağı hiçbir planın arkasında olmayız.’ dedi. Hemen bir ay sonra yapılan belediye meclis toplantısında, planın iptalini önerdik. AKP ve MHP’nin oylarıyla itirazların görüşülmesi kabul edildi. Önümüzdeki mecliste CHP, plandaki rahatsızlıkları gözönüne alarak üzerine düşeni yapacaktır."

"İLK KEZ VATANDAŞ BELEDİYE BAŞKANINA ULAŞAMAZ, DOKUNAMAZ, YAKLAŞAMAZ OLDU"

Başkan Ergün’ün, belediyedeki sendikayla dahi kavga ettiğini söyleyen Özgür Özel, ayrıca belediyedeki işçileri de mağdur ettiğini öne sürdü. Ergün’ün bütün mahallelerle, mahalle sakinleriyle kavga ettiğini savunarak, "Muhtarlarla ve mahalle temsilcileriyle birlikte belediyeyi yöneteceğimizi söylemiştik. Cengiz Ergün’ün parası çoktu. Bunu hemen şehirdeki bilbordlara astırdı ve mahalle meclisleri kuracağını yazdı. O mahalle meclislerini kurmadı ama kendisine mahalleden gelen temsilcileri odasından kovdu. İlk kez Manisa Belediyesi'ne korumaları aşarak girebildiğimiz bir dönem görüldü. Geçmiş dönemlerde de belediyeden çok şikayet edilmişti ama ilk kez vatandaş belediye başkanına ulaşamaz, dokunamaz, yaklaşamaz oldu." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim