TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilere ekonomide katkı sağlamak amacıyla tohum desteği verdi. Müdürlük, yem bitkileri ekimini desteklemek için 4 bin 500 kilogram Macar fiği ve 550 kilogram yonca tohumu dağıttı.

        Hayvancılığın gelişmesi için mutlak surette maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini, bunun da en önemli faktörlerinden olan yem ihtiyacının üreticinin bizzat kendisinin üretmesinin olduğunu belirten Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, “2012 üretim yılında 258 üreticimize yaklaşık 861 hektar alanda yapılan yonca, korunga, silajlık mısır ve fiğ gibi yem bitkisi üretimine 362.887,17 TL destekleme ödemesinde bulunacağız.” dedi.

        Kırbaş sözlerine şöyle devam etti: "Tarımın sigortası hayvancılık olup; hayvanların beslenmesi için çayır, mera alanlarının ıslahı ve yem bitkisi alanlarının artırılması gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerde ekilebilir alanların yüzde 20’si yem bitkisine ayrılırken ilimizde bu oran oldukça düşüktür. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız yem bitkilerine ciddi miktarda destek vermektedir. Bu amaçla dekar başına yonca için 130 lira, korunga için 90 lira, tek yıllıklar için 30 lira, silajlık mısır için 55 lira ve tek yıllık silajlık bitkiler için 45 TL destek verilmektedir. Ayrıca Bakanlığımızın yem bitkisi ekilişlerinde sertifikalı tohum kullanıma da önemli miktarlarda destekleme yapılmaktadır.”

        Kırbaş, üreticilere bitkisel ve hayvansal üretim konusunda yardımcı olmak adına maddi destekleri yanında eğitim çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim