BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Yozgat’ta hasat mevsiminin başlaması ile birlikte tarım araçlarının neden olduğu trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla köy ve kasabalarda yaşayan çiftçilere doğru traktör kullanımı ile ilgili bilgiler verilecek.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda köy ve kasabalardaki çiftçilere ‘Güvenli Traktör Kullanımı’ kapsamında eğitim verilmesi planlandı.

Toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile Şoförler Odası ve Ziraat Odası Başkanlığı üyeleri katıldı. Çalışmalar kapsamında köy ve kasabalardaki traktör kullanıcılarına ulaşacak olan görevliler, trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri, traktörlerin sebep olduğu kazalar ve bu kazaların nasıl önleneceği, doğru traktör kullanımı ve tarım işlerinin nasıl güvenli taşınabileceği konularında bilgiler verecek. Araçları tanıma ve bakımlarının nasıl yapılacağı ve kaza anında yapılması gereken ilk yardım teknikleri konusunda da eğitim ve bilgilendirmeler yapılacak. Programın 2015 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Remzi Güney, traktör kullanan çiftçilerin römorklarının arka kısımlarında mutlaka iki tane reflektör takılı olması gerektiğini vurguladı. Gece ve gündüz traktör kullanımlarında sarı tepe lambalarını mutlaka yakmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Güney, “Özellikle römorklarda stop lambası ya da reflektör olmamasının dengesiz ve aşırı yükleme ile römorkta insan taşınmak trafikte büyük tehlike oluşturmaktadır. Tarımda kullanılan ve en önemli makine konumunda bulunan çiftçimizin neredeyse hemen her şeyi olan traktör sayısı her geçen yıl artmaktadır. Bu kapsamda amacımız çiftçilerimizin kazalara yol açmadan traktörlerini kullanmasıdır. Reflektörsüz ve ışık donanımı eksik traktörün karayolunda seyir halinde olması diğer sürücüler için büyük tehlike arz etmektedir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim