Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Şırnak Cizre’de yaşanan elektrik sıkıntılarını asgariye indirmek için başlatılan çalışmalar sürüyor. Cizre Dedaş Müessese Şefi Osman Ekingen, son bir ay içerisinde ilçe merkezine 10 yeni trafonun ilave edildiğini söyledi.

    Kış mevsiminin gelmesi ile vatandaş ısınmak için elektrik sobalarına yöneldi. Vatandaşı aşırı yüklenmeye karşı uyaran Osman Ekingen, “Son bir ay içerisinde ilçenin belirli noktalarına 10 yeni trafo ilave edildi. Elektrik kesintilerini asgariye indirmek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 2013 yılının başlangıcı itibari ile de ilçe merkezinin birçok noktasına 40 yeni trafo peyder pey ilave edilecek.” dedi.

    İlçe merkezinde aşırı yüklenme olduğu için vatandaşa uyarılarda bulunan Osman Ekingen, “Mevcut enerji potansiyelimiz 35 bin aboneyi kaldıracak kapasitede. Ancak şu an köy aboneleri ile abone sayımız 23 bin 285 tane olmasına rağmen sürekli elektrik kesintisi yaşanıp ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Halkımızdan elektriğe aşırı yüklenmemelerini ve duyarlı olmalarını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

    İlçe merkezinde elektrik kablolarını yer altına alma çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekleyen Ekingen sözlerini şöyle tamamladı: “2013 yılında yüksek gerilim elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim