YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Şırnak’ın Cizre ilçesi Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu öğrencileri sinemayla buluştu. Okul da düzenlenen etkinliğe veliler de katıldı.

Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Ünal, öğrenciler için 3 boyutlu sinema sosyal aktivede moral ve isteklendirme olduğunu söyledi. Ünal, bu etkinliği okul aile birliği ve okul yönetimin katkılarıyla yaptıklarını dile getirdi. Etkinliğin amacı çocuklara sinema kültürünü aşılamak olduğunu kaydeden Fatih Ünal, öğrencilerin ve bazı velilerin ilk defa 3 boyutlu sinema ile buluştuğunu söyledi.

Sanatın bireye estetik değerler kattığını ve sanat sayesinde hayal gücü sınırlarının zorlandığını kaydeden Ünal, "Sinema sanatın bir koludur. Dolayısıyla sinema kültürüyle donatılmış bireyler toplumu sanatsal açıdan daha muazzam noktalara getirir. Bu tür etkinlikler sayesinde eğitim öğretim ortamı daha renkli ve eğlenceli hale geliyor ve çocukların okulu daha çok sevmelerine katkı sağlanıyor." diye konuştu.

Öğrenciler ilk kez üç boyutlu gözlükleriyle filmi izlerken öğrenciler, patlamış mısırlarını yiyerek filmin keyfini çıkardı.

Editör: TE Bilisim