BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 18. Dönem üyeleri, bilgisayar teknolojisini üretim odaklı kullanma becerilerini geliştirdi.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, 'Çocuklar İçin Web Tasarımı ve Yazılım' programı ile çocuklara eğitim verdi.
Özdemir’in kurduğu Bilişim Garajı Akademisi’ndeki eğitmenler eşliğinde 20 kadar meclis üyesi çocuk, 'MS Small Basic ile Programlama', 'NotDefteri ile Web Tasarımı’nın ilk uygulamaları ve ‘bilişimle çözüm üretme’ sistemiyle tanıştı. Doğru eğitim ve yönlendirme ile bilgisayarlarını çok daha doğru ve verimli kullanabileceklerinin farkına varan çocuklar, ‘üretim odaklı teknoloji eğitimleri’ ile kendi web sitelerini ve yazılımlarını yapabileceklerini de kavradı.

KOD YAZMAYI ÖĞRENDİLER

Kod yazmanın aslında problemleri parçalara ayırarak çözmek olduğunu, yaşamın her alanında kullanılmakta olan bilgisayar teknolojileriyle insanlara yeni çözümler götürmekteki önemini kavrayan çocukların büyük bir kısmı, “Farklı bir meslek düşünüyordum ama sanırım fikrimi değiştirdim.” dedi.
Yazılım geliştirme aşamalarına ilişkin temel bilgiler, programlama dillerinin ortak kavramları, internet üzerinden kullanılabilen üretimlerin ilk adımlarıyla tanışan çocuklar, ilk uygulamalarını yaptı.

Editör: TE Bilisim