MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012-2013 eğitim ve öğretim sezonunda seçmeli ders olarak müfredata dahil ettiği 'zeka oyunları' dersi Çorlu Fatih Koleji'nde başlatıldı. İlk etapta dersi 14 öğrenci seçti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Fatih Koleji, seçmeli 'zeka oyunları' dersi kapsamında ‘Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü’ bünyesinde 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine çeşitli akıl ve zeka oyunları öğretiyor. Daha sonra öğrenilen bu oyunlardan okul genelinde ödüllü günler ve yarışmalar yapılıyor.

‘Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü’ öğretmeni Bayram Sivritepe, kulüp olarak en son 'Dokuz Taş Günleri ve Turnuvası' yaptıklarını ve çok yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Sivritepe, ‘’Okulumuzdaki 'Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü' sınıfımızda bu sene 14 öğrenci mevcut. Öncelikle bu öğrencilerimize akıl ve zeka oyunlarını öğretiyoruz. Öğrencilerimiz şu ana kadar sudoku, sayı bulmaca, reversi, satranç, go, üç boyutlu xox, mangala, dokuztaş gibi oyunları öğrendiler. Öğrenilen her oyundan sonra, oyunun standını bir hafta boyunca okul içinde katlara kurup, kulüp öğrencilerimiz vasıtasıyla diğer öğrencilerimize de öğretmiş oluyoruz. Sonra da bütün öğrencilerimize bu oyunun ödüllü turnuvasını yapıyoruz. Dereceye girenlere hediyeler veriyoruz. Böylece okul genelinde akıl ve zeka oyunları yayılmış oluyor.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak müfredata dahil ettiği 'zeka oyunları' dersi bu sene sadece 5. sınıflar için uygulanacak. Şu an Türkiye genelinde yaklaşık 135 bin öğrenci ‘zeka oyunları’ dersini seçmiş bulunuyor.

Editör: TE Bilisim