İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin 'Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri' kapsamında, Türkiye'deki imam hatip liseleri arasında düzenlenen 'Arapça Yarışmaları 8.Bölge Finali, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapıldı. Yarışmaya, Tekirdağ’ı temsilen katılan Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Esma Macit, Eda Nur Şimşek, Suna Köroğlu ve Zeynep İstanbullu, 8.Bölge birincisi oldu. Okulun 10/C sınıfı öğrencilerinden Merve İsot ise Arapça şiir okuma yarışmasında bölge ikinciliğini kazandı.

Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini yarışma için hazırlayan okulun meslek dersleri öğretmeni Mehmet Çalık, bu sene 4.yapılan yarışmaya 3.kez katıldıklarını belirtti. Çalık, başarılarında 4 yıllık bir birikim olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin bu yarışmada birincilik elde etmesinde, okul müdürümüz Eyüp Öztürk ve meslek dersi öğretmenlerimizin büyük gayretleri oldu. Öğretmenlerimiz öğrencilerin başarılı olması için her ortamda onlara destek oldu. İnşallah, Konya’da yapılacak finalde birinci olarak ülkemizi temsil etmek istiyoruz." dedi.

Öğrencilerden Esma Macit ise "Biz daha önce de il birincisi olarak bölge yarışmalarına katılmış ve başarılı olamamıştık. Bu sene çok çalışarak 8.Bölge'yi temsil etmeye hak kazandık. Türkiye birincisi olmak için de arkadaşlarımla birlikte daha fazla gayret edeceğiz. İnşallah Türkiye’yi biz temsil ederiz." açıklamasını yaptı.

Kasım 2013’te yapılması planlanan Uluslararası Arapça Yarışmaları'nda Türkiye'yi temsil edecek öğrenciler, 17-18 Mayıs 2013 tarihlerinde Konya'da yapılacak Türkiye finalleri ile belirlenecek.

Editör: TE Bilisim