LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Çorum Belediyesi, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle haşereyle mücadele çalışması başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaz aylarında sıkça yaptıkları haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını, bu aylarda havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle başlattıklarını söyledi. Şubat ayı başından itibaren ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Candan, ''Amacımız, haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmek. Havaların kış şartlarına göre çok sıcak gitmesi yumurta oluşumunu beraberinde getirmektedir. Çorumlu hemşehrilerimizin bahar aylarında sinek ve haşereden sıkıntı çekmemesi için her türlü makine donanımı ve personelimizle haşereyle mücadeleye erken başladık.'' dedi.

Candan; Çorum merkez ve mücavir alan içerisinde yer alan dere kenarları, fosseptik kuyuları, su kuyuları, su depoları, rögarlar, kanallar, bodrumlar, sığınaklar ile jit olabileceği düşünülen her yerin, ilaçlanarak kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti. Candan, fare, kene, böcek vb. haşere şikayetlerinin, değerlendirilip ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Candan, sinek ve haşereyle mücadele konusunda vatandaşlara düşen sorumluluklar olduğunu, bunları yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Candan, ''Vatandaşlarımız, çöplerini açık vaziyette gelişigüzel dökmemelidir. Apartmanlar arasındaki boş alanlara çöplerini atmamalıdırlar. Bodrumlarını temiz ve kuru tutacak önlemlerini almalıdırlar.'' diye konuştu.



Editör: TE Bilisim