İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ankara'nın Çubuk ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı vadedilen rekreasyon alanı için 2015 yılı bütçesinden 1 TL ayrıldığı ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 mali yılı performans programı kitapçığında yer alan rakam, Çubuklulara 'yatırım hayali bir başka bahara' dedirtti. Zira bütçeden ayrılan 1 lira gelecek yıl hiçbir çalışma yapılmayacağı anlamına geliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yerel seçimlerde Çubuklulardan oy isterken bu projeyi anlatmıştı. Melih Gökçek'in vaadine göre Çubuk Barajı'nın olduğu alan düzenlenecek, piknik yapılan, gezilip dolaşılan, Ankaralıların dinlenme yeri olacak bir şekle kavuşturulacaktı. Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 mali yılı için hazırladığı ‘Performans Programı' kitapçığında, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bütçesinde, Çubuk Rekreasyon Alanı için ayrılan ödenek miktarı sadece 1 lira olması Çubuk Rekreasyon Alanı için 2015 yılında hiçbir şey yapılmayacağı anlamına geliyor.

Çubuk 1 Barajı'ndaki suyun çekildiği, orada bulunan yapıların yıkıldığı, bölgenin adeta ıssızlığa terk edildiği bazı gazetelerin haberlerine yansımıştı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, Çubuk Barajı'nın çevresinin bir an önce elden geçirilmesini, oranın yeniden canlandırılmasını istemişti.

Editör: TE Bilisim