Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin kuruluşunun 39. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ürgüp, mesajında, “Tam 39 yıl önce 9 Şubat 1974 tarihinde Yüce Meclisimizin kararı ile kurulan Cumhuriyet Üniversitesi, kurulduğu günden bu zamana kadar hem şehrimizin çehresini değiştirmiş hem de ülkemiz bilim hayatına çok önemli hizmetler yapmıştır.”dedi.

“Bugün Sivas’ın medar-ı iftiharı haline gelen üniversitemiz, geçen zamanda her alanda kendini geliştirmiş ve eğitim dünyasının değişmez markalarından birisi haline gelmiştir. Üniversitemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese Sivaslılar adına teşekkür ediyorum.”diyen Ürgüp şöyle devam etti:

Adıyla müsemma bir anlayışla yoluna devam eden üniversitemiz, demokrasinin, çoğulculuğun, özgürlüklerin, hak ve adaletin yılmaz savunucusu durumundadır. 4 Eylül 1919’da da milletimizin istiklali için insiyatif ortaya koyan Sivas, aynı ruhla bugün de milletimizin istikbali için mücadeleye devam etmektedir. Üniversitemiz de milletimizin istikbalinin daha güzel, daha müreffeh ve daha huzurlu olması noktasında şimdiye kadar çok önemli misyonlar yüklenmiş ve başarılı işlere imza atmıştır.

Sivas Belediye Başkanı olarak eğitime özel bir önem verdiklerini kaydeden Doğan Ürgüp, “Belediye olarak gerekli olan her türlü desteği en hızlı şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Bu tutumumuz bundan sonra da devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim