Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ) Diyarbakır Müdürü Nihat Nurbaki, 15 Ocak’tan sonra artık elektrik kesintilerinin olmayacağını söyledi. Nurbaki, kış mevsimiyle birlikte trafoların maksimum güç seviyesine ulaştığını, bu nedenle bazı fiderlerde şebekenin zarar görmemesi için yapılan zorunlu kesintinin 15 Ocak’ta sona ereceğini belirtti.

Nurbaki, Diyarbakır’da yaklaşık 300 muhtarla bir araya geldi. Nurbaki, muhtarlardan vatandaşlara enerjinin tasarruflu kullanılmasını için yardım istedi. Yaz aylarında 300 MW güç çeken trafolar kış mevsimin gelmesi ile birlikte 500-550 MW’a kadar yükseldiğini ifade eden Nurbaki, "Aşırı yüklenme sonucunda yeraltı kablolarının patlamasında meydana gelen arızaların tespit etmek ve gerekli müdahaleleri yapmanın biraz zaman aldığını ve bu nedenle kentin bazı bölgelerinde bazı aksamalara neden olmaktadır." diye konuştu.

Diyarbakır’a bu yıl 28 milyon lira ödeneğin ayrıldığını belirten Nurbaki şunları söyledi: "15 Ocak’tan itibaren ödenekler açılacaktır. 15 Mart’a kadar ihaleler yapılacak. Mart ayının sonuna sahada çalışmalara başlayacağız. Bu ödeneği şehir şebeklerinin tesisi, enerji nakil hatları ve köy şebeklerinin tesisi, köy şebeklerini bakım ve anarımı ve orta refüj aydınlatmaları için kullanılacaktır. Hedefimiz 2013 ağustos ayının sonunda tesis çalımlarımızın tümünü bitirip, kışa daha sorunsuz bir şekilde girmektedir."

Editör: TE Bilisim