ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Denizli Belediyesi, 250 bin metrekarelik alanı bulunan ve içinde 2 bin 500, bin ve 500 kişilik konser, oyun, gösteri, prova ve toplantı salonları olacak Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olacak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımına başladı. İncilipınar Parkı’nda yer alacak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin büyük bölümü zeminin altında olacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları ve müdürlerle İncilipınar Parkı’nda yapımına başlanan kültür merkezinde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından, Başkan Zolan ve Milletvekili Zeybekci, proje hakkında görüşlerini aktardı.

Başkan Zolan, Denizli’nin en önemli projelerinden bir tanesinin Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi olduğunu ve proje tamamlandığında Türkiye’de ses getireceğini söyledi. Sosyal etkinliklerin, kültür ve sanat aktivitelerinin gerçekleştirileceği Kongre ve Kültür Merkezi’nin Denizli’nin önemli bir ihtiyacını gidereceğini dile getiren Başkan Zolan, projenin ayrı bir özelliğinin de 2004 yılından bugüne kadar Denizli için çok önemli projelere imza atan, Denizli'nin gelişimini baştan aşağıya değiştirmiş olan Nihat Zeybekci'nin isminin verilmesi olduğunu ifade etti. Başkan Zolan, şunları söyledi:

"İnşallah kültür merkezimiz tamamlandığında hem Denizlimizin hem bölgemizin hem de ülkemizin birçok ihtiyaçlarına cevap verecek. Burada kültürel, sosyal anlamda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak etkinlikler yapılacak. Denizlimizin günlük ihtiyaçlarının karşılanması yanında kongre turizmine de büyük katkı sağlayacak. Böyle başlandığı şekilde İnşallah kazasız belasız inşaatını tamamlamak ve açılışını yapmak nasip olur. İnşaat, hafriyat ve beton çalışmaları başladı. Bu alan çok önemli bir alandır. Sayın Nihat Zeybekci'nin bu alanın ve projenin belediyemize kazandırılmasında büyük emeğinin geçtiğini yakinen bilen ve tanık olan birisiyim. Projesi sanat eseri gibi hazırlanan, en ince ayrıntısına kadar titizlik gösterilen bu eser Denizli’yi farklı bir boyuta taşıyacak ve Türkiye’de büyük ses getirecek. Bu proje de kültür sanat alanında Denizlimize birçok imkân sunan ilklerin projesi olacak. 3 yıla aşkın süredir proje üzerinde çalışıldı.”

Milletvekili Zeybekci de yapılan kültür merkezinin, Türkiye’nin en prestijli projelerinden biri olacağını, projenin Denizli’nin hayallerini süslediğini vurguladı. Zeybekci, “Denizlimizin hayali olan ve Denizli Belediye’sinin de en prestijli projelerinden biri olan kongre ve kültür merkezimizdeki çalışmaları yerinde görmek üzere buraya geldik. Proje ismine, ‘Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ dendiği andan itibaren ilk defa buraya geliyorum. Bizim için bu bir onurdur. Ancak bundan daha önemli olan, bu projeyle Denizlimizin kazanacağı güzelliktir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim