YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Denizli Belediyesi, ihtiyaç duyduğu mevsimlik süs bitkilerinin 100 bin tanesini, zihinsel engelli öğrencilerin yetiştirdiklerinden karşılayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nca da ödüllendirilen projedeki öğrenciler, Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. Ürettikleri mevsimin ilk çiçeklerinden de hediye verdiler.

Projeden duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Zolan, engellilerin hayatın içinde olmasını istediklerini belirterek, “Engellileri hayatın, üretimin içinde tutmak istiyoruz. Topluma bir şeyler kazandırsınlar, üretsinler ve üretirken mutlu olsunlar istiyoruz. Denizli Belediyesi, engellilerle ilgili birçok proje gerçekleştirdi. Bunlardan en anlamlısı, ‘Engelliler Çalışıyor’ idi. Bu projeyle birçok engelli arkadaşımız iş sahibi oldu. Aynı zamanda Türkiye’ye Avrupa’dan ödül getirdi. ‘Serada Yeşeren Umutlar’ da son derece anlamlı bir proje. Her zaman yanınızdayız. Bugün buraya yetiştirdiğiniz çiçeklerle gelmiş olmanız beni çok mutlu etti.” dedi. Öğrencilerin yetiştirdiği çiçekleri alarak parklara, bahçelere, caddelere dikeceklerini söyleyen Zolan, “İnsanlarımızla buluşturacak, onların da mutlu olmasını sağlayacağız. İmkan verildiğinde nasıl güzelliklerin ortaya koyulduğunun en güzel örneği bunlar. Hepinizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

SERADA YEŞEREN UMUTLAR PROJESİ

İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki zihinsel engelli öğrencilerin "Serada Yeşeren Umutlar" projesi, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Yarışması'nda 5 bin 471 projeyi geride bırakarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca ödüllendirildi. Denizli'de eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, hayırsever Hacer Özkan ile Süleyman Özkan çifti tarafından yaptırılan 300 metrekarelik kapalı serada süs bitkileri yetiştiriyor. Geçen yıl başlanan projede, belediyeye mevsimlik olarak, cadde ve yol kenarlarıyla çiçekliklerde kullanılmak üzere süs bitkileri üretiliyor. Yılda 100 bin çiçek hedefiyle yola devam eden öğrenciler, okullarına maddi katkı sağlarken kendileri için de gelir elde etmiş oluyor.

Editör: TE Bilisim