MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, depremin değil, yanlış yapılaşma, bilgisizlik ve binaların insanları öldürdüğünü söyledi. Buldan, Dinar'da 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen depremin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada binaların deprem riski göz önüne alınarak yapılması gerektiğini belirtti. Son olarak yaşanan Van depreminde bir kez daha depremin değil, yanlış yapılaşma, bilgisizliğin insanları öldürdüğünü gördüklerini ifade eden Buldan, depremin hasarlarının önceden alınacak tedbirlerle azaltılabileceğini anlattı.

Afyonkarahisar’ın birinci derecede tehlikeli deprem bölgesinde bulunduğunu belirten Buldan, “Yeni acıların yaşanmaması için geçmişten de ders alarak yasal, idari ve uygulamaya dönük kararları ve tedbirleri almak devlet ve toplumun en büyük sorumluluğudur. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz." dedi.


KAMU BİNALARI AĞIR HASAR ALDI

Dinar'da 1995 yılında meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde 94 kişinin yaşamını yitirmişti. 250'ye yakın vatandaşın yaralandığı depremde 4 bin387 binada ağır hasar, 2 bin 876 binada orta hasar ve 6 bin126 binada az hasar meydana getirmişti. Dinar depreminde kamu binalarının yıkılması ve ağır hasar görmesi uzun bir süre tartışma konusu olmuştu.

Editör: TE Bilisim