Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Adana Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, matbaacıları uyararak, eski düzen makbuz basmamalarını istedi. Kurtoğlu, yeni mevzuata uygun olmayan resmi makbuzların kabul edilmeyeceğini ve eski sistem makbuz basanlara da ceza verileceğini belirtti.

Adana Esnaf Odaları Birliği Eğitim ve Hizmet Binası’nda toplantı yapan matbaacılar, yeni mevzuat hakkında bilgilendirildi. Toplantıya Adana Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu ile Çukurova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Galip Özçalıcı konuşmacı olarak katıldı.

Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, sinevizyon gösterisiyle desteklediği konuşmasında eskiden 4 tür makbuz basımı var iken yasada yapılan değişiklikle bunun 5’e çıkartıldığını hatırlattı. Kurtoğlu, ayrıca makbuzların ebatları ve içeriklerinde de değişiklikler olduğunu belirtti.

Kurtoğlu, 31 Ocak itibariyle yasada yapılan değişikliğe uymayarak eskisi gibi makbuz basanların evraklarının geçerli olmayacağını, ayrıca bu nedenle ceza kesilebileceğini belirterek yapılması gerekenleri anlattı. Kurtoğlu, yeni yasaya göre örnekleri çıkartılan makbuzların kendi müdürlüklerinden temin edilebileceği gibi oda başkanlığına da birer örnek verileceğini kaydette. Kurtoğlu, yeni mevzuatı titizlikle uyulmasını isteyerek, yapılacak yanlış ve hatalardan dolayı ödenecek ceza miktarının oldukça yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Çukurova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Özçalıcı, her esnaf gibi matbaacıların da yaşları ne olursa olsun yeniliklere açık olmasını ve imkan ölçüsünde teknolojilerini yenilemelerini istedi.

Adana Saatçi, Matbaacı, Tabelacı ve Camcılar (SMTC) Esnaf Odası Başkanı Celal Konuş da matbaacıları yeni çıkan mevzuatları öğrenerek, mağdur duruma düşmemeleri konusunda uyardı.
Başkan Celal Konuş, amaçlarının resmi makbuz basımıyla ilgili olarak yapılan yasal değişiklikler hakkında üyelerini birinci elden bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Başkan Konuş, ayrıca üyelerin akıllarına takılan konularda soracaklara sorulara, yine birinci elden yanıt verilerek kimsenin kafasında bir soru işareti kalmamasını sağlamak ve yapılacak hatalardan dolayı ceza almalarına engel olmak istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim