LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden Marmara denizine açılan balıkçı Yüksel Keleş tarafından, 1 metre boyunda 2 adet dev Müren balığı yakalandı. Görenleri şaşırtan balık, kilosu 15 liradan satışa sunuldu.

Yüksel Keleş tarafından Marmara Denizi'nde yakalanan balık, Çorlu'daki balıkçılar çarşısında satışa sunuldu. Görenlerin hatıra fotoğrafı çektirmek istedikleri ve vatandaşların cep telefonlarıyla görüntüsünü aldıkları dev müren balığının boyunun, 3 metreye kadar ulaşabildiği öğrenildi.

Balıkçı Yüksel Keleş, Müren balığının nadiren denizden çıktığını belirterek ''Müren balıklarının boyları 15 santimden 3 metreye kadar ulaşır. Türkiye'de Ege, Marmara ve Karadeniz'de nadiren yakalanır. Denizlerde 45 metreye kadar olan derinliklerde, kaya kovuklarında yaşar. Çenelerinde sıra halinde çok sivri dişleri vardır. İnsanlardan hep uzak kalmayı tercih ederler. Ancak bir köşeye sıkıştırıldığında veya zıpkınlandığı zaman saldırır ve kaçabilmek amacıyla müthiş bir güçle insanı ısırır. Bu ısırma sırasında ısırılan yere bir ton basınç uygular. Balığın dişlerinin dibinde zehirli maddeler bulunduğu için yakalandığı zaman çok dikkatli olmak gerekir.'' dedi.

Editör: TE Bilisim