İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Viranşehir Devlet Hastanesi Endoskopi Ünitesi hizmete açıldı. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Sayılır, önümüzdeki günlerde Yoğun Bakım Servisi'ni hizmete açacaklarını belirterek, doktorların artık Laparoskopi (kapalı yöntemle) birçok ameliyata imza attıklarını belirtti. Dr. Sayılır, hastaların artık Şanlıurfa merkeze gitmesine gerek kalmadan, hastanede başarılı bir şekilde ameliyata alındığını söyledi.

Viranşehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cumhur Tekin, Erdem Bademkıran ve Hakan Tan ile birlikte, gece gündüz çağın gerektirdiği yenilikler ve yeni tedavilerle ameliyat çeşitliliğini artırmak suretiyle halka sağlık sunmaya davam edeceklerini söyledi.
Dr. Tekin, şöyle dedi: “Laparoskopik (kapalı yöntemle) apandisit safra kesesi ve fıtık başta olmak üzere, yeni ameliyat yöntemlerimiz ilk defa Viranşehir Devlet Hastanemizde uygulanmaya başlanmıştır. Bununla birlikte, yine bir ilk olarak ileri muayene yöntemi olarak adlandırabileceğimiz Gastroskopi (yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağını kameralı sistemle inceleme) tetkiklerini de halkımız hizmetine sunuyoruz. Bölgemizdeki beslenme durumunu da göz önünde tuttuğumuzda, halkımız arasında sıkça rastlanan gastrit, ülser, basur gibi hastalıkların yanı sıra sinsi hastalık diye tabir edebileceğimiz ve ne yazık ki çok sık karşılaştığımız kanser gibi hastalıkları da bu inceleme yöntemleri ile hem kesin hem de erken teşhis ederek, tedavisi için çok önemli bir aşama kaydedebileceğiz.”

Tekin, böylelikle ilaç ve tedaviyi kesin olarak düzenleyip, gereksiz ilaç kullanımı ve gereksiz ameliyat gibi durumları ortadan kaldırdıklarını dile getirdi. Tekin, özel bir kamera yerleştirilmiş ince özel bir hortum ve ışık sistemi ile bilgisayar ve ekrana bağlı olarak çok ileri teknolojiye sahip bu yöntemin, kısa bir ön inceleme ve hazırlık aşamasından sonrasında günlük olarak gerekli hastalara uygulandığını ve hastanın aynı gün taburcu edildiğini söyledi. Tekin, "Bu hizmeti hastanemiz ve halkımıza kazandırma konusunda destekleri ve ilgilerinden dolayı sayın İl Genel Sekreterimiz Dr. Turhan Sulhan Bey’e, hastanemiz yöneticileri Dr. Sedat Sayılır ve Dr. İlhan Erkan Bey’e teşekkür ederim." dedi.


Editör: TE Bilisim