İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
 Pazartesi kar geliyor. Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek. İstanbul'da sıcaklık 5 derece kadar iniyor. Doğu bölgelerle birlikte Bursa, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ'da yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 44 SANTİMETRE 

Uludağ'da, kar kalınlığı 44 santimetre olarak ölçüldü. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın oteller bölgesinde kar kalınlığı, bu sabah 44 santimetre olarak kayıtlara geçti.

Hava sıcaklığının gece en düşük sıfırın altında 3, en yüksek 4 derece ölçüldüğü Uludağ'da, yarın akşamdan itibaren kar yağışının başlaması ve 4 gün sürmesi tahmin ediliyor.

ERZURUM'DA YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Erzurum'da gece başlayan yağmur, yerini sabah saatlerinde karla karışık yağmura bıraktı.

Kurak bir kış geçiren Erzurum'da Mart ayında yağmur ve kar yağışı etkili oluyor. Mart ayının ilk günlerinden itibaren Erzurum merkez ve ilçelerine kar ve karla karışık yağmur düşmeye başladı. Günün erken saatlerinde simit ve ekmek fırınlarında çalışan işçiler, kısa kollu iş giysileri ile kar topu oynadı. Kimisi ise kar altında taze çıtır simit yemenin tadını çıkarttı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına girdi. Yağışlar önümüzdeki iki günde karla karışık yağmur olarak düşecek. Bölgede Palandöken, Konaklı gibi yüksek kesimlere kar yağacak. Palandöken'de kar kalınlığı 80, Konaklı bölgesinde 100 santimetre olarak ölçüldü. Erzurum'da gece en düşük hava sıcaklığı 0 derece olarak kaydedildi.

Editör: TE Bilisim