TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Dim Çayı’nın denize döküldüğü bölümde rekreasyon alanı oluşturularak bölge cazibe merkezi haline getirilecek.

        Gazipaşa'da İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Hüseyin Samani, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Dim Çayı'nda yapılan ıslah çalışmalarını inceledi.

        Akdeniz’e akan bazı dere ve ırmakların zaman zaman taşkınlara sebebiyet verdiğini belirten Çavuşoğlu, DSİ’nin buradaki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Dere ve ırmakların taşmasının turizm bölgesine yakışmayan görüntüler oluşturduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, bir seferberlik halinde bu dereleri hem güzelleştirmeye çalıştıklarını hem de rekreasyon alanı yaparak cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

        Çavuşoğlu, Antalya'nın bakanlıklar nezdinde en iyi hizmeti alan illerin başında yer aldığını belirterek, DSİ'nin de Antalya genelinde çok ciddi yatırımları olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, "Bir seferberlik halinde bu dereleri hem güzelleştiriyoruz, hem de rekreasyon alanı yaparak cazibe merkezi haline getiriyoruz. DSİ'nin ırmak ve dereler üzerinde birçok çalışması var. İncelediğimiz 1,3 milyon TL maliyetli bu yatırım da 1-2 ay içinde DSİ'ye teslim edilecek. Daha sonra bu çay üzerini bir rekreasyon alanı haline getireceğiz. Su sporları, yollar ve parklar yaparak değişik amaçlar için kullanılmasını sağlayacağız." dedi.

Editör: TE Bilisim