Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlattığı ve 5 gün sürecek olan 'Dini Yüksek İhtisas Merkezleri İdareci ve Eğitim Görevlileri Semineri'ne 7 Arapça öğretmeni de katıldı. Türkçe bilen Sudanlı eğitimciler, din görevlilerinin Arapçalarını hızlı geliştirmesi için ders konularını Türkçe ve Arapça karşılaştırmalı veriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 19 eğitim merkezinde 144 idareci ve eğitimci görev yapıyor. İleri seviyede Arapça bilen Sudanlı öğretmenler, Diyanet Başkanlığı'nın açtığı yazılı ve sözlü sınavı kazanarak yurt genelindeki eğitim merkezlerinde Türk din görevlilerine yazılı ve pratiğe yönelik Arapça dersi veriyor. Diyanetin eğitim merkezlerinde Arapça öğretmenliği yapan Halit Abdullah, Hamid Muhammed ve Salah Muhammed Arapça yanı sıra iyi derecede Türkçe ve İngilizce bildiklerini söyledi. Türk din adamlarına eğitim verirken Türkçe ve Arapça konuşmanın Arapçayı kısa sürede öğrenmelerini sağladığını belirten Salah, Türkçe'sini geliştirmek için Türkçe kitapları çok okuduğu çarşıda pazarda alışveriş yaparken esnafla sohbet yaptığını kaydetti. Halit Abdullah, "Türkiye'de görev yaptığım için mutluyum. Türkiye ve insanlarını çok seviyorum. Bize sıcak kanlı ve içten davranıyorlar. Kendimizi Sudan'da kendi evimizde gibi rahat hissediyoruz." dedi.

Diyanet işleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş, geçen eğitim ve ihtisas merkezlerinde toplamda geçen 43 bin 892 kişiye kurs verdiklerini söyledi. 19 eğitim merkezinde program dahilinde sürekli kursun olduğunu belirten Erbaş, eğitim merkezilerinde Sudanlı öğretmenlerinde görev yaptığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim