TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Almanya'da 900'den fazla dernekle en büyük Türk sivil toplum kuruluşu olan DİTİB'in yeni Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er ilk kez basınla buluştu ve cami inşatı, yeni tüzük gibi çok tartışılan soruları cevaplandırdı. DİTİB'in kendisini yenileyeceği sözünü veren Er, öncelikli konularının DİTİB Köln Merkez Camii inşaatını tamamlamak olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) yeni Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, DİTİB'de yenilik sözü verdi. Almanya'da İslam'ın eyalet eyalet tanınmaya başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Er, İslam'ın tanınmasının Müslümanları temsil eden DİTİB gibi kuruluşların dini cemaat olarak kabul edilmesinden geçtiğini hatırlattı.

ÖNCELİKLİ KONUMUZ KÖLN CAMİİ'NİN TAMAMLANMASI

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Er, gerek Türkiye gerekse Avrupa'daki vatandaşların gönlünde adeta bir sembol haline gelen Köln Camii inşaatının bitirilmesine öncelik vereceklerini söyledi. Açılış için bir tarih vermenin zor olduğunu dile getiren Er, “Ancak yerinde yaptığım tespitlere göre yüzde 85-95 biten kısımlar var. Biten kısımları hizmete açmak suretiyle, kamuoyunda inşaatın uzamasından oluşan olumsuz imajı aşağıya çekeceğimiz kanaatindeyim.” dedi.

YENİ TÜZÜĞÜN NEDENİ DEĞİŞEN ŞARTLAR

DİTİB'in yeni tüzüğüne bazı DİTİB dernekleri ve yöneticilerin karşı çıktığı iddiaları üzerine Prof. Dr. Er, “Bu tüzük çalışmasının amacı DİTİB'in yapısını değişen şartlara uydurmaktır. Sizin cemaat olarak tanınmanız için Alman Anayasası ve ilgili kanunların ortaya koyduğu bazı formatlar var. Onların dışında kalırsanız, mevzuatınız buna aykırı olursa bu hakkı elde etmeniz mümkün değildir. Tüzükler buna hazırlayıcı nitelikte hazırlanmıştır.” açıklamasını yaptı.

Toplantıda DİTİB Sözcüsü Bekir Alboğa, Almanya'daki eyaletlerde İslam'ın tanınması ve İslam din dersleri konusundaki gelişmeleri anlattı.

Editör: TE Bilisim