İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Diyarbakır’da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde gıda kontrol görevlileri, lokanta ve tatlıcıları sıkı denetimden geçirdi.

Diyarbakır’da halkın Ramazan ayında sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerince rutin olarak yapılan denetimler, Ramazan Bayramı öncesi artan talep ve gıda arzına bağlı olarak yoğunlaştırıldı.

Pide fırınları ve ekmek fabrikaları, toplu tüketim yerleri, yemek fabrikaları, tatlıcılar, lokanta ve restoranlar başta olmak üzere, tüm gıda üreten ve satan işletmelerde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde kurallara uyan işletmelere teşekkür edilirken, uygun olmayan şartlarda gıda üreten ve satan işletmelerde işlem uygulanıp uyarıldı.

Denetimlere gıda ve yem kontrol görevlilerinin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Berna Duman Aydın’ın da katılım gösterdi.


GIDA ÜRETEN VE SATAN İŞYERLERİ DENETLENDİ

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde özellikle gıda üreten ve satan işletmelerde denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Denetimlerde genel olarak kurallara uyulduğunu anlatan Atalar, sıkıntı bulunan işyerlerine de gerekli işlem ve uyarıların yapıldığını belirtti.

'EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR'

Gıda denetimlerinin hassas bir konu olduğunu ve en iyi gıda denetçisinin vatandaşın kendisi olduğunu söyledi. Sağlıklı ve güvenilir gıda tüketim alışkanlığının küçük yaştan itibaren ailede başladığını dile getiren Atalar, şunları kaydetti: “Gıda güvenilirliğinin sadece üretimde kullanılan hammaddeye ve üretim tekniğine bağlı değil, aynı zamanda işletmede çalışan personelin kişisel hijyeni de çok önemlidir.

Denetim esnasında gıda kontrol görevlilerince işletmelerin işletme kayıt belgelerinin olup olmadığı, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartları ile üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmiş olup işletme sahibi ve çalışanlarına gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirme yapıldı. İl genelinde İl Müdürlüğü kontrol faaliyetleri hız kesmeden devam edecek. Olumsuz durumlarda vatandaşlarımız Alo 174 Gıda Hattını aramaları gıda güvenilirliği ve tüketici menfaatleri açısından büyük önem arz etmektedir.”
Cihan

Editör: TE Bilisim