İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügat-it Türk isimli eserini Türk kültür hayatına kazandıran ve Millet Kütüphanesi'nin kurucusu olan Diyarbakırlı Ali Emiri Efendi'yi, Anma Programı düzenleyen heyet, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarete Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Fuzuli El Yazmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Paşa Kerimov, Milli Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı, Diyarbakır Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Kenan Aksu ve Manas Yayıncılık koordinatörü Şener Bulut bulunduğu 25 kişilik heyet katıldı.

Ali Emiri Efendi anma programı sayasinde Elazığ ve Diyarbakır arasındaki kardeşliğin daha da gelişebileceğini belirten Manas Yayıncılık Koordinatörü Şener Bulut, "Elazığ ve Diyarbakır’da yapacağımız anma etkinliğimiz ülkemizde yankı bulacaktır. Bu örnek faaliyette tarihteki yerini alacaktır. Hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan Başkanımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Fuzuli El Yazmaları Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Paşa Kerimov, "Azerbaycan bilim dünyası ki arkadaşlarımızla aranızdan olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri bir birimizden ayırmaya çalışmalarına rağmen bizler birbirimize daha da yaklaşıyoruz." dedi. Milli Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı da "Ali Emiri Efendi'nin görev yaptığı nefes aldığı topraklarda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Yapacağımız etkinlikle Ali Emiri Efendinin bilmediğimiz yönlerini öğrenme imkânı bulacağız." ifadelerini kullandı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Biz her zaman arkadaşlarımızla kardeşlerimizle birlikte olacağız ve birlikte hareket edeceğiz. Bize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Biz bu memleketin hizmetkârıyız hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Sizleri güzel Elazığ’ımızda görmekten kıvanç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından heyet üyeleri Başkan Süleyman Selmanoğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilisim