Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında 2014 yılında yapılan 292 proje başvurusunun 262'sinin İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca 32 adet projenin çeşitli sebeplerle reddedilmiş olduğunu öte yandan bakanlığa gönderilen projelerin tamamının onaylandığı belirtildi.

Proje kapsamında 185 damızlık boğa ve 316 damızlık koç alınacağı mart ayının ilk haftasında 9 baş Simental ırkı boğanın ise proje sahiplerine teslim edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi: "DOKAP kapsamında projesi onaylanan Vezirköprü ve Havza ilçelerinden yeni ahır inşaatı, Bafra ilçesinden yeni ağıl inşaatı, Havza ilçesinden ahır tadilatı projesi için yer teslimi yapıldı. Vezirköprü ilçesinden Ali Bektaş’a ait 30 başlık yeni ahır inşaatının İl Proje Yürütme Birimi tarafından yapılan kontroller sonrasında 20 Mart tarihinde temeli atıldı. Ayrıca 2014 yılında projesi onaylanarak yatırım dosyasını teslim eden proje sahipleri için damızlık erkek materyal (110 Simental, 13 Montafon, 2 Angus ırkı boğa ve 65 Bafra, 101 Karayaka, 5 Sakız ırkı koç) alımı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. 65 baş Bafra ırkı koçun TİGEM tarafından tahsisi yapılmış olup yatırımcıların ödemelerini yaptıktan sonra alımı gerçekleştirilecektir. DOKAP kapsamında 2015 yılı için yeni ahır inşaatı ve tadilatı başvuruları 31 Mart 2015 tarihine kadar devam etmektedir."

Editör: TE Bilisim