İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Batman Belediyesi hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan kuruluşların başında gelen Tüp Dolum Tesisleri alanını yeşil alana dönüştürüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, 20 dönümlük alanda yapılacak parkın devrim niteliğinde bir proje olduğunu söyledi.

        20 dönümlük bir alan üzerine kurulu olan Dolum Tesislerini yeşil alana dönüştürmek için aylardır çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi takas işlemlerinin bitirilmesinden sonra projelendirme çalışmalarına başladı. İpragaz, Yavuz Selim, Bayındır ve Petrol mahallelerinin birleştiği alanda yapılacak park için daha önce bölge halkı ve mahalle muhtarlarının görüş ve önerilerini alan Batman Belediyesi, park projesi için de başta Batman Peyzaj Mimarlar Odası, mühendisler ve konuyla ilgili belediye birim çalışanlarından projelerini sunmaları için toplantılar gerçekleştiriyor.

        Meclis odasında, Batman Peyzaj Mimarlar Odası ile yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik, 20 dönüm üzerinde yapılacak çok amaçlı park projesi için bir yarışma düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Tetik, ancak zaman darlığı nedeniyle böyle bir yarışma yerine ilgili çevrelerin sunacakları projeler içinde en iyisini seçerek projeyi halkın bilgisine sunmayı ve uygulamayı tercih etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

        İpragaz, Yavuz Selim, Bayındır ve Petrol mahallelerini kapsayan bir yerde yapılacak park için çalışmalar bir buçuk ay sonra başlayacak.

Editör: TE Bilisim