Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Hatay Dörtyol Belediyesi'nin başlattığı 'Acil Yardım' kampanyası ile Bayır Bucak Türkmenlerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. Türkiye genelinde Ülkü Ocakların başlattığı yardımlara Dörtyol Belediyesi, Dörtyol Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol İlçe Başkanlığı ile yardım elini Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırdı.

21 Kasım 2015 Cumartesi günü başlatılan yardım kampanyası kısa sürede Dörtyollu vatandaşların yoğun ilgisi ile Bayır Bucak Türkmenlerine ilk etapta 2 kamyonet, 1 yardım TIR'ı ve Hatay ve tüm ilçe Ülkü Ocaklarının 40 araçlık konvoyu ile Yayladağı Hudut Karakolun eşliğinde tampon bölgede Türkmenlere ulaştırıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'un bizzat takip ettiği yardım kampanyası, Dörtyol Ülkü Ocakları ve Dörtyol Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Market kapsamında yardımlar toplanıyor. 30 Aralık 2015 Pazartesi günü 4'üncü kamyonet ve 4'üncü TIR Dörtyol Belediye Başkanın yüklenmesini yakından ilgilenerek yardımlara ilişkin, "Bayır Bucak Türkmenlerine, Aziz Hemşehrilerimizin katkılarıyla yardımlarımıza bir yenisi daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Türkmenlerimiz, kardeşlerimiz; zor günler yaşıyor. Esed başta olmak üzere Rusya ve İran askerlerin yoğun bombardımanı altında vatan eyledikleri topraklarını, özellikle Türkmen Dağı mücadelesinde yanlarında olduklarımızı altınını çizerek hatırlatmak istiyorum. G20'lerde kol kola olanlardan değil. Kavim kardeşlerimizin yaralarını sarmak için Dörtyol Belediyesi, Ülkü Ocaklarımız ve Aziz Hemşehrilerimizin yardımları ile Dörtyol ile Bayır Bucak Türkmenleri kardeşlerimizle gönül bağı köprülerimizi kurduk. Bugüne kadar kardeşlerimize; 5 bin adet battaniye, 3 bin adet çocuk bezi, 10 ton narenciye ve çok sayıda yastık, halı, kuru gıda, hazır konserveleri kardeşlerimize ulaştırdık. Kardeşlerimizin 'Su' sorunu yaşadıkları için belediyemiz olarak bugün 5 bin ton 0.5 su gönderiyoruz. Yardımlarımız devam edecektir." dedi.

Editör: TE Bilisim