Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Denizli Ticaret Odası(DTO) merkeze bağlı Irlıganlı beldesinde sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılamak için Mesleki Eğitim, Beceri Kazandırma Merkezi açtı.

DTO Başkanı Necdet Özer, yeni açılan Merkez’de düzenlediği basın toplantısında yapılan binayla ilgili bilgi verdi. Özer, TOKİ tarafından ticaret merkezi olarak 4 bin 723 metrekarelik kapalı alana sahip üç katlı binanın DTO tarafından satın alındığını söyledi. Özer, “Ülkemizin ihtiyacı olan sanayide, ticarette ve hizmet sektörlerinde aranılır, yüksek vasıflı, birlikte çalışma alışkanlığı kazanmış, toplumsal sorumluluk sahibi, bağımsız düşünce yeteneği gelişmiş, özgüven sahibi insan yetiştirilmesi için her seviyede eğitim vermek, destek olmak ve yetiştirilmeleri için meslek edindirme ile meslek geliştirme programları sunmak amacından hareketle, Vakıf kurma çalışmalarına başlandı. Bu konuda sürdürülen çalışmalar sonucunda ‘Denizli Ticaret Odası Eğitim, Kültür ve Geliştirme Vakfı’ kuruldu.” dedi.

Merkezin faaliyete geçmesi için makine parkının, atölye gereçlerinin tamamlanması gerektiğini ifade eden Özer, “Tadilat çalışmaları tamamlanan, bodrum, zemin ve birinci kattan ibaret bu bina üzerinde; 7 adet derslik, 6 adet atölye diğer sosyal ve kültürel amaçlı kullanım alanları bulunuyor. Çalışmalar sonucunda başta tekstil olmak üzere bilgisayar, makine imalar, seracılık, jeotermal seracılık, turizm işletmeciliği, gelen talepler doğrultusunda kendimize yön vermeye çalışacağız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim