Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Gediz Üniversitesi 4. Kariyer Günleri düzenlendi. İş hayatında zirveye yükselen isimlerle öğrenciler bir araya getirildi. Gediz Üniversitesi Kariyer Kulübü’nün düzenlediği iki günlük etkinlik, "Duayen Sanayicilerden Kariyer Hikayeleri" paneliyle başladı. İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu’nun yönetimindeki oturumda, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş gençlere seslendi.

Yüzlerce kişiyi istihdam eden İzmirli ünlü sanayiciler, üniversite mezunlarını işe alırken neleri gözönünde bulundurduklarını anlattı, iş arayanlara altın değerinde ipuçları verdi. Çolakoğlu, işe en uygun kişiler arasında eleme yaparken birinci kriterinin güler yüz olduğunu dile getirdi: “Yüzü asık olanla asla çalışmam, güler yüz benim için çok önemli. İşine, ailesine, yaşadığı şehre, ülkemize, dünyaya ve doğaya sevgisini ölçerim. Sıradan olup olmadığını anlamak için de CV’sini incelerim; klasik bir özgeçmişle fark katılmış bir özgeçmiş, karar vermemde önemli rol oynar. Gazete okuyup okumadığına, yeniliklere ve araştırmaya açık olup olmadığına da dikkat ederim.”

Plastik sanayisinin önde gelenlerinden Esen ise birinci kriterinin işe uygunluk olduğunu ifade etti. Esen, “Eğer kişi aradığımız pozisyona uygunsa özgeçmişini incelerim, eğitimine ve donanımlarına bakarım. Sonra ise liyakat ve sadakat gelir. Farklı düşünebiliyorsa, eğitimini kültüre ve yaşam biçimine dönüştürebilmişse işe alırım.” dedi. İmza attığı yeniliklerle dünya jean modasına yön veren Hilmi Uğurtaş da ilk kriterinin işe uygunluk olduğunu vurguladı: “İlk görünüm benim açımdan büyük önem taşır. Kişinin görünümüne özen gösterip göstermediğine ve kendisini ifade edebilme yeteneğine bakarım. Adayın girmek istediği işe duyduğu isteği ve kararlılığı da ölçerim. İyi derecede yabancı dil bilgisini de mutlaka ararım.”

Editör: TE Bilisim