BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Bursa’nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi’de, planlı bir yapılaşma için gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı merak konusu. İnsanlar, sürekli dillendirilen dönüşümün nasıl yapılacağını, yerlerine karşılık kendilerine ne verileceğini, mağdur olup olmayacaklarını merak ediyor. Çalışmalarını oldukça şeffaf sürdüren Osmangazi Belediyesi ise hiç kimseyi mağdur etmeden, herkesin memnun olacağı bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek istiyor.

        Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Bursa Bölge Yayın Temsilciliğini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm çalışmalarını Bölge Yayın Temsilcisi Enis Öznük’e anlattı. Osmangazi için kentsel dönüşümün şart olduğunu ifade eden Mustafa Dündar, hiç kimseyi mağdur etmeyeceklerini dile getirdi.
Dündar, yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Biz ilk etapta şunu istedik, şehre önce üstten bir bakalım, zemin etütlerini yapalım, bir yere kentsel dönüşüm yapılması gerekebilir, ama başka bir yer farklı bir müdahale ister. Tarihi bölgelerde iyileştirmeler yapılacaktır, dağ bölgesi dediğimiz yamaçlarda nitelikleştirme yapılması gerekecektir. Biz ana çatıyı hazırladık, şekil ortaya çıktı. Sosyal doku, fiziki doku analizleri yapıldı. Vatandaşlarla görüşüldü. Şimdi müteahhitlerle görüşeceğiz. Yolumuza öyle devam edeceğiz.”

        Bursa’nın planlı, ama planların işlemediği bir şehir olduğuna dikkat çeken Dündar, çok kapsamlı bir çalışma yapmak gerektiğinin altını çizdi. Belediye olarak, vatandaşın evini yıkıp yeni binalar yapmayacaklarını ifade eden Dündar, ortaya bir vizyon koymak istediklerini kaydetti.

        Dündar, dönüşümün şekli konusunda şunları söyledi: “Biz ortaya bir vizyon koyacağız. Vatandaş müteahhitle anlaşacak, biz onun önünü açacağız. ‘Gel ben senin yerini alayım, yapayım’ anlayışı çok zor. Vatandaş müteahhitle işini halledecek. Biz ise kentsel dönüşüm bölgelerine yapacağımız yatırımlarla değer katacağız. Girişimci gelip yatırım yapacak, vatandaşla anlaşacak.”

Editör: TE Bilisim