Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Dünya Bankası’ndan alınan 8 milyon liralık krediyle 100 kilometrelik içme suyu şebeke hattının yenileneceğini söyledi.

Yapılan çalışma ile eskiyen içme suyu şebekelerinin yenileneceğini kaydeden Akaydın, içme suyu hatlarından kaynaklanan kayıp ve kaçakların önlenmesini amaçladıklarını ifade etti. Akaydın, Dünya Bankası Kredisiyle hayata geçirilen projenin yatırım maliyetinin ise 8 milyon lira olduğunu belirtti. Yeşiltepe, Özgürlük ve Ulus mahallelerinde, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından gerçekleştirilen içme suyu yatırımlarını yerinde inceleyen Akaydın, ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın’dan bilgi aldı.

Yeşiltepe mahallesinde 3 bin 534, Özgürlük Mahallesi’nde 5 bin 344 metre ve Ulus Mahallesi’nde 670 metre şebeke yenilemesinin tamamlandığını ifade eden Akaydın, "Çalışmalar sonrasında üç mahallede toplam 28 kilometre içme suyu şebekesi yenilenmiş olacak." diye konuştu.

Akaydın, ‘Kepez, Muratpaşa, Aksu, Döşemealtı Belediyeleri ile Kızıllı, Kurşunlu, Topallı, Fettahlı Bölgeleri İçmesuyu Şebeke ve Evsel Bağlantı İşi’ projesi, Dünya Bankası’ndan alınan krediyle hayata geçirileceğini söyledi.
Akaydın, Büyükşehir Belediyesi mücavir alan(komşu alan) sınırları içerisinde toplam 100 kilometre içme suyu şebeke hattının, 60 kilometre de abone şube yolu hattının yenileneceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim