BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Erzurum’un Oltu ilçesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdüren 'Ebrar Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu kermes dualarla açıldı.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Müftüsü Vahittin Kaim, Oltu Müftülüğü Vaizi Arslan Dursun, Zirve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Erdem, ilçe esnafı ve çok sayıda davetlinin katıldığı kermesin açılış programında, vaiz Dursun’un yaptığı duanın ardından kurdela kesildi.

Oltu Belediye Başkanı Ziyrek, kurdela kesimi ardından misafirleri, kermesteki reyonları görmeye davet etti. Ziyaretçiler, Oltulu eğitim gönüllüsü hanımların el emeği göz nuru çeyiz takımlarını incelerken, bununla birlikte sıcak gözleme, sarma, Oltu'nun vazgeçilmez ev yemekleri arasında gündemden hiç düşmeyen mantının da tadına baktılar. Öte yandan, giyimden züccaciyeye, hediyelik eşyadan kırtasiyeye çok sayıda ürünün bulunduğu kermesten elde edilen gelirin tamamı ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacağı kaydedildi.

Ebrar Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güler, sağlıklı toplumların, sağlıklı bireylerden oluştuğunu; vatana, millete, dine hizmet yolunda koşturan öğrencilere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Güler, dernek olarak bu tür etkinliklere ilerleyen zamanlarda daha çok yer vereceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim