BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, Körfez Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hamsi şenliği düzenlendi. Bu sene altıncısı yapılan şenlikte 700 kg. hamsi pişirilerek ikram edildi.

Dernek Başkanı Yusuf Şahintürk, yaptığı açıklamada, “Trabzon’dan temizlenmiş halde getirdiğimiz meşhur Karadeniz hamsimizi, 2 bin kişiye ikram ediyoruz. Şenliğimiz, hemşehrilerimiz kadar bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından da ilgi gördü. Derneğimiz okulun karşısında olduğu için çocuklarımıza da Karadeniz’in kültürünü yaşatıyoruz. Karadeniz’den kopup Edremit Körfezi'ne yerleşmiş olan biz Karadenizlilerin örf ve âdetlerimizi burada da sürdürmek, geleneklerimizi gençlerimizin öğrenmesini sağlamak için düzenlediğimiz aktivitelere katılan kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve diğer vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat ise, "Karadenizlilerin bütün etkinliklerine katıldım. İlki 2004 yılında İzmir’de yapılmıştı. Bu tür etkinlikler, toplumların kaynaşması ve birbirlerini tanımaları açısından son derece önemli." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim