LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Isparta’nın Eğirdir Belediyesi, şubat ayı meclis toplantısında gelir tarifelerinde değişiklik yaparak cenaze hizmetlerinde uygulanan ücretleri tamamen kaldırdı.

        Eğirdir Belediyesi’nin uzun süredir uyguladığı 4 yıl öncesinde ise indirim yaptığı cenaze ücretleri bundan sonra hiç kimseden alınmayacak. Belediye, cenazenin yıkanması taşınması, mezarın kazılması gibi hizmetler için her hangi bir ücret talebinde bulunmayacak.

        Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye Başkanlığı’na geldiği günden bu yana içme suyu fiyatlarının yarıdan aşağıya çekilmesi, iskân ruhsatlarında büyük indirimlerin yapılması, işyerlerinin açılış ruhsatları için alınan ücretin sekizde bire düşürülmesi, Altınkum Plajı’nda giriş ücretlerinin tamamen kaldırılması gibi halkın memnun kaldığı konulara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Özmeral, Eğirdir’de cenaze hizmetlerini de ücretsiz hale getirdiklerini belirtti.

    Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Önceden Belediyemiz, yüksek tarifelerle halkımızdan gelir elde etmiş olmasına rağmen dört yıl öncesi bütün malları hacizli ve büyük borçlar içersinde boğulmuş. Allah’a şükürler olsun, vazifemize başladığımızdan beri gelir tarifelerinde yaptığımız büyük indirimler ile bazı tarifeleri de tamamen kaldırmamıza rağmen saygıdeğer halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. İhtiyaca göre de vatandaşlardan arazi ve arsaları belediyemiz adına satın alıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim