YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Adana’da yürütülen 'Geleneksel El Sanatları ile Kadınlarımız İş Sahibi Oluyor Projesi' kapsamında ev kadınlarına yönelik 6 ay sürecek ‘geleneksel kıyafet tasarımı, ahşap oymacılığı ve sedef işlemeciliği’ kursları devam ediyor.

Proje kapsamında ikinci ayını tamamlayan kurslar 6 ay sürecek. Eğitimler sonunda kursiyerler, alacakları belge proje ortağı olan İŞKUR’a kayıt yaptırarak, ‘usta öğretici’ olarak iş sahibi olabilecek.

Kursiyerler, KOSGEB’in açacağı ‘Girişimcilik Destek Programı’ kapsamında girişimcilik desteğinden de faydalanabilecek. İstihdama yönelik proje sonucunda ev kadınları hem meslek sahibi olacak, hem ailesine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Kursiyerlerin bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek üzere Ramazanoğlu Kültür Merkezini ziyaret eden Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu ve SODES Koordinasyon birimi yetkilileri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’den proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Vali Yardımcısı Beyoğlu, "Açılan bu kurslarımızın kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bireysel gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Kadınlarımız meslek sahibi olduğu gibi aile bütçesine de katkıda bulunacaklar. Özellikle ahşap oyma ve sedef işlemeciliği kurslarında eğitim gören kadınlarımızın yaptığı ürünlerle bugüne kadar erkekler tarafından yapılan ve güç isteyen bu işe kendilerinin de yapabileceğini gösterdiler." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim