Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından balık müzesi kuruldu. Müzede 80 adet deniz balığı,40 adet iç su balığı ve 5 adet kabuklu su ürünü bulunuyor.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün balık müzesinin bilimsel çalışmalara altyapı oluşturacağını söyledi. Akgün yaptığı açıklamada: ”120 tür balığı içinde bulunduran bir balık müzesini Elazığ’a kazandırdık. Müzede yaklaşık 80 deniz balığı, 40 iç su balığı ve 5 kabuklu su ürünü bulunmakta. Su ürünleri formalhedit içerisinde cam kavanozlarda bozulmadan muhafaza edilmektedir. Marmara Denizi lüferi, Karadeniz hamsisi, camgöz köpekbalığı, sazan gibi 120 su ürünü sergilenmekte.” dedi.

Akgün, özellikle bilimsel çalışmalarda mukayeseli balık türü tayininde bu müzenin bir alt yapı oluşturacağını belirterek, "Halkımızın balıkları tanıması, belgesellerde görmeye alıştığımız bir çok türün burada bulunması Elazığ için büyük bir kazanım olup müzemiz halka açık bir balık müzesidir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim