YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (HARPUT-DER), vefatının 12. yılında Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı’yı anma paneli düzenledi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Vali Muammer Erol, F.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Harput ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Habip Karaçorlu, dernek olarak Harput’un yetiştirdiği önemli ilim ve fikir adamlarını anma toplantıları yapmaya devam edeceklerini, Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı’nın da yaşamında bütün yönleriyle Harput’u temsil eden biri olduğunu belirtti.

Programda merhum Kabaklı’nın tüm yönlerinin anlatıldığı küçük bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Oturum başkanlığını üstlenen Yazar Servet Kabaklı, Kabaklı ailesi olarak düzenlenen panel ve anma programından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Panelde F.Ü. Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Buran, Araştırmacı Yazar İsa Kocakaplan ve Doç. Dr. Naci Onur merhum Kabaklı’nın hayatı, gazetecilik ve yazarlık faaliyetleri, yayınlanan eserleri ve araştırmaları ile Türk fikir hayatına katkıları üzerine düşüncelerini aktardılar. Panelin sonuna doğru Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı sahne alarak, sevenleriyle buluştu.

Editör: TE Bilisim