İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçede yaşayan engelli vatandaşlara 2 adet tekerlekli sandalye hediye etti. Komutan, el öpmek isteyen engellinin elini öptü ve kendilerini desteklediklerini ifade etti.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ve görevli personelin desteği ile toplanan para ve mavi kapaklar, 2 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye olarak geri döndü. Ayrıca, 2 adet daha tekerlekli sandalye alınacak kadar mavi kapak dernek yönetimine teslim edildi.

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Elbistan Şubesi’nde düzenlenen sade bir törenle tekerlekli sandalyesine kavuşan 14 yaşındaki engelli Muhammet Faruk Kurt ve annesinin sevinci gözlerine yansıdı. Kurt, kendisine sandalye hediye eden komutanın elini öpmek istedi. Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, buna izin vermedi ve "Asıl eli öpülecek sizlersiniz. Zorlu bir yaşam koşulu sürüyorsunuz." diyerek engellinin elini öptü.

Duygusal anların yaşandığı törene İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Garnizon Komutanlığı’nda görevli rütbeli personel ve dernek üyeleri katıldı. Tekerlekli sandalye tesliminde konuşan Kahramanmaraş Engelliler Derneği Elbistan Şube Başkanı Nursel Pekcan, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı’nın kendileri ile birebir ilgilendiğini ve sorunların çözümünde özel girişimlerde bulunduğunu söyledi. Pekcan, “Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığımıza ve komutanımıza çok teşekkür ediyorum. İlk geldiği günden bu yana gönül kapılarını ardına kadar bizlere açtı. Her fırsatta isteklerimizi tek tek dinledi ve sorunlarımıza bizzat eğildi. Bütün engelli arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Herkesten bu alakayı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ise “Yaklaşık 2,5 ay önce Büyük Yapalak Beldesi’nde bir şehit yakınını ziyaretimizde, şehidimizin yakını bizleri tekerlekli sandalye ile karşıladı. Onun sonucunda biz jandarma olarak karar verdik. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar büyük destek verdiler. Ve bu destek, engellilerimiz için sandalyeye dönüştü.” dedi.

Engelli vatandaşların hayat mücadelesini büyük zorluklara rağmen sürdürdüğüne vurgu yapan Kurmay Binbaşı Yazıcı, “Huzurlu, güvenli, sağlıklı bir toplum için engellilerin de bu toplumun içerisinde yerini alması gerektiğini düşünüyorum. Büyük zorluklarla, çektikleri sıkıntılara rağmen hayat mücadelelerini devam ettiriyorlar. Biz de bu mücadelelerine destek olmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim