Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, ilçede Gençlik Merkezi ve TMO bünyesindeki mısır kurutma tesisi yapılmasının 2013 yılı yatırım programına alındığını belirtti.

Elbistan Belediyesi ve İl Genel Meclisi üyelerinin yaptığı hizmet bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Gençlik Merkezi’nin Kapalı Spor Salonu yanındaki 14 dönümlük arsa üzerine yapılacağını söyledi. Başkan Kısaca, Elbistan çiftçisinin en büyük sorunlardan birisini de ortadan kaldıracak mısır kurutma tesisinin de 2013 yılı yatırım programına alındığını kaydetti. Elbistan’ın tesisleşme açısından bir ili aratmayacak seviyeye yaklaştığını belirten Kısaca, eğitim alanındaki taleplerinin tamamının da karşılandığını hatırlattı.

“3 OKUL TALEBİMİZ DE YATIRIM PROGRAMINA ALINDI”

"Bölgemizde bizim herhangi bir sıkıntımız kalmadan il olmadan il düzeyinde bütün alınması gereken hizmetler ne ise Elbistanımıza kazandırmış olacağız." diyen Kısaca, ilçe genelindeki eğitim yatırımları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Okul taleplerimiz vardı. Çıtlık köyü bölgesi Kesmez mevkiinde 32 dönümlük bir okul yeri vardı. Burası İmam Hatip Lisesi orta kısmı ve lise kısmı olarak 2013 yılı yatırım programına alındı. Bu da basına yansıdı. Şuan okullarla ilgili yapmış olduğumuz 3 talebin 3’ü de yatırım programına alındı. Buna ek olarak Karaelbistan’da 4 derslikli bir ek bina yapımı da yatırım programına alındı.”

“KAPALI SPOR SALONU’NUN ÇEVRESİ GENÇLİK VE SPORLA İLGİLİ KOMPLEKSE DÖNÜŞECEK”

Elbistan’a bir Gençlik Merkezi kurulması yönünde bir çalışma olduğunu hatırlatan Kısaca, "Spor Bakanlığımız tarafından yapılması planlanan Gençlik Merkezi için bir yer arayışı vardı. Yatırım bütçesine normalde geçen yıl için alınmıştı. Bununla ilgili olarak şu anki Kapalı Spor Salonu’nun olduğu bölgede İlçe Spor Müdürlüğü’ne ait olan 14 dönümlük arazinin Gençlik Merkezi yapılması için teklifimizi sunduk. Bölge milletvekilimiz ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'a bu konuda bilgi verdik. İnşallah orasını gençlik ve sporla ilgili bir kompleks haline dönüşmesi için teklif yapıldı. İhalesini de kısa bir sürede gerçekleştirip 2013 yılı içerisinde Elbistanımıza güzel bir Gençlik Merkezi kazandırılmış olacak. Elbistan Belediye Başkanımızın da yaptığı bir çalışma var. 2013 yılı içerisinde oranın da temeli atılacak. Elbistanımızdaki tesisler bir ili aratmayacak şekilde olacak. Elbistanspor’un maçlarını yaptığı Oruçoğlu Stadı’nın sentetik çim yapılması için başlatılan çalışmalarda bazı gelişmeler var. Aşılması gereken noktalar var. Tekrardan bu tesisin Özel İdare’nin desteği ile ya da bakanlık tarafından yapılması için girişimlerimiz var. Bununla ilgili olarak da Grup Başkanvekilimize bilgi ilettik." diye konuştu.

"TMO’YA MISIR KURUTMA TESİSİ YAPILACAK"

Kısaca, “Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) mısır kurutma tesisi yapılmasıyla ilgili olarak daha önceki mülki amirler toplantılarında bununla ilgili talepler Grup Başkanvekilimize iletilmişti. Bununla ilgili Afşin Ziraat Odası Başkanı da bir açıklama yapmıştı. Demek ki o açıklamayı yaptığı sırada bilgi sahibi olamamış. Bu da 2013 bütçesine alındı. Memleketimize hayırlı uğurlu olur. Elbistan TMO bünyesinde bir mısır kurutma tesisimiz de yapılacak.”

Editör: TE Bilisim