ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Koleji’nde, geleneksel el sanatlarından olan hat sanatı minik parmaklarla hayat buluyor.
Öğrencilere yazıyı sevdirmek, geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla hat öğretmeni Gülcan Şentürk tarafından verilen eğitimde, hat sanatının inceliklerini ve uygulama tekniklerini öğreniyor.

Harflerin tek tek yazımını gerçekleştiren öğrenciler, ardından eserlerini süslemeyi öğreniyor. Yazılanın ifade ettiği anlam kadar, yazının ortaya koyduğu resmin estetiğinin de önem kazandığı derslerde, öğrenciler değişik motifler kullanarak hat sanatını öğrenme şansı yakalıyor. 7’inci sınıf öğrenci Erdoğan Said Dağdelenli, “Güzel yazı yazmaya yeteneğimin olduğunu düşündüğüm için Görsel Sanatlar dersinde kaligrafi branşını tercih ettim. Harflerle başladık, şimdi kendi adımı yazabiliyorum.” dedi.

Okul Müdürü Süleyman Eski ise "Öğrencilerimizin eğitim, kültürel ve bilimsel başarıların yanında sanatsal alanda da kendilerini geliştirmeleri bizim için çok önemli. Bu tür etkinlikler çocukların kendini ifade etme yeteneğini geliştirdiği gibi özgüven oluşturma ve sosyal aktifliklerini artırma adına da çok verimli oluyor." dedi.
Editör: TE Bilisim