YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Tatvan ilçesinde Mobese sisteminin kurulması için çalışmalarda sona gelindiğini, kısa sürede ihaleye çıkılacağını söyledi.

Bitlis ve Tatvan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Tatvan Adabağ Restoran’da tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi. Toplantıda vatandaş, esnaf, işadamları, kurum amirleri, muhtarlar ve emniyet yetkilileri Bitlis ve ilçelerindeki sorunları belirleyerek sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, yaklaşık 4 ay önce Bitlis’e atandığını belirterek, katılımcılara kendini tanıttı. Bitlis’e atanmaktan ve Bitlis’te olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Akgüç, "Sorunların çözümü için gitmemiz gereken her yere gideceğiz. Bu günde burada sorunlarımızın kaynağını belirleyerek çözümlerini yine birlikte bulacağız. İlimiz ve ilçelerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenerek sorunları birebir yerinde görerek vatandaşların da destek ve yardımlarıyla çözmeyi amaçlıyoruz. Bölge insanımız her şeye layıktır. Bu yüzden layık olduğu o yere ve mevki’ye yine hep birlikte güç birliği yaparak geleceğiz. Tatvan ilçemiz her geçen gün gelişiyor. Gelişmeye de devam edecektir. Çünkü bu ilçemiz ve diğer ilçelerimiz gelişe müsait. Bu yüzden bizlerde bu gelişim içinde nasıl daha huzurlu olabileceğimiz üzere çözümler üretmeliyiz." dedi.

Tüm dünya’da ve Türkiye’de suçu önleme ve suçların yakalanmasında büyük yarar sağlayan Mobese sisteminin Tatvan’da da hayata geçirileceğini açıklayan Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, şunları ifade etti: "Tatvan ilçemizin mobese sistemi için sona gelindi. Mobese sisteminin kurulması için gereli ödenek tamamlandı. Kısa sürede ihaleye çıkacak. İhale aşamasından sonra sistemin kurulması Mart ayında başlaması ve Ağustos ayında ise faaliyete geçirilmesi ön görülüyor. Mobese sisteminin Tatvan’da hayata geçirilmesiyle suç işleme oranında büyük ölçüde düşüş olacağına inanıyorum."



Editör: TE Bilisim