LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Ortadoğu’da huzur ve güven ortamının en kısa sürede sağlanmasını temenni ederek, “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni yoktur.” dedi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) yöneticileri, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz’ü ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada “Dinimizin ve tarihimizin bir olduğu Irak ile ayrımız yok aksine birliktelik sağlayacağımız konu çok." diyen Öksüz, Irak’ın Türkiye’siz düşünülemeyeceğini aktardı.

Güneydoğu’da çok uzun süre görev yaptığını hatırlatan Arif Öksüz, “Cetvelle çizilmiş sınırların ilişkileri yok etmediğini söyleyebilirim. Aile fertlerinin bir yarısı Türkiye’de ise diğer yarısı sınırın öteki yanında. Hal böyle olunca iki ülke kardeş konumundadır.” şeklinde konuştu.
Bölgesinde lider konumdaki Türkiye’nin güçlenmesi için ticaretin artması ve her alandaki gelişiminin önemli olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Öksüz, “Huzur olursa hepimiz kazanırız. Ümit ediyorum ki Ortadoğu’da huzur ve güven ortamı en kısa sürede sağlanır, zira muasır insanın kavga ile çözeceği bir şey yoktur." diye konuştu.

IRAK'TA 12 BİNDEN FAZLA TÜRK ÇALIŞIYOR
TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise komşu ve kardeş ülke Irak’ın, Türkiye’nin önemli ticaret partnerlerinden de biri olduğunu kaydetti. Almanya’dan sonra 10 milyar doları aşan hacmi ile ikinci en büyük ihracat yapılan Irak’ta bini aşkın Türk firması ile 12 binden fazla Türk işçisinin çalıştığını vurgulayan Kılıç, “Bu rakamlar son yıllarda gelişen ilişkilerin ürünüdür. Ancak bu sayılar gerçek potansiyeli yansıtmamaktadır. İki ülke arasındaki dinsel, tarihi ve kültürel bağlar düşünüldüğünde ve sınır komşusu olmamız münasebetiyle daha yapılacak çok iş vardır. İşte biz iki ülke arasındaki bağları geliştirmek için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim