BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Suruç Emniyet Müdürlüğü Suruçlu 250 kadına, 'Aile ve Kadın' konulu konferans verdi.

Şanlıurfa Suruç Emniyet Müdürlüğü ‘Toplum Destekli Polislik Projesi’(TDP) kapsamında Suruç’ta 5 ayrı mahallede ikamet eden 250 kadını Suruç Öğretmenevi konferans salonunda ağırladı. Suruç Öğretmenevi’nde verilen yemekten sonra gerçekleştirilen konferansa Suruç Emniyet Müdürü Şahin Deveci, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Emrullah Gökahmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faik Kılıç, Harran Üniversitesi ‘halk sağlığı uzman’ı Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin ve katılımları ile birçok katılımcı bayanın oluşturduğu aileler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Suruç Emniyet Müdürü Şahin Deveci, ‘Aile ve kadın’’ konulu konferansımız Türkiye genelinde bazen töre nedeni ile bazen de cahiliye adetlerinden dolayı ötelenen kadının toplumun sağlıklı bir şekilde gelişip şekillenmesinde nedenli etkili bir eğitici-öğretici olduğunu anlatmaktır." dedi.

Toplumsal bilinç ve muasır medeniyet yol hedefinin çekirdek aileden geçtiğini ve kadını bu hedefte dışlayarak arzulanan noktaya gelinemeyeceğini ifade eden Deveci, "Kadın her asırda belirleyici bir birey olmuştur. Milletleri de devletleri de ayakta tutan temel kurumun aile ve kadındır. Aile bozulduğu zaman insanların dayanışması sağlaması hiç mümkün değildir. Cahiliye döneminde bir eşyadan daha değersiz ve şerefi ayaklar altında olan kadın, Peygamberimizin gelişi ile Allah indinde hak ettiği değeri ve cenneti ayakları altında bulma şerefine erişmiştir." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim