Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 9. Belenobası Karpuz Festivali'nde en iyi karpuzu yetiştiren çiftçiler 2 bin adet aşılı karpuz fidesiyle ödüllendirildi. Festivalde en güzel karpuz kabuğu süslemesi yapmada ilk dereceyi alan otel dekoratörleri da tam altın, yarım altın ve çeyrek altın kazandı.

En iyi karpuz yarışmasında Belenobalı çiftçilerin yetiştirdiği 25 karpuz yarıştı. Yarışma sonucunda 25 numaralı karpuzuyla yarışan Hasan Deniz 87,7 puanla birinci, 16 numaralı karpuzla yarışan Hasan Sargın 85,5 puanla ikinci ve 7 numaralı karpuzla yarışan Latif Balkan aldığı 83,1 puanla üçüncü oldu. Festival tertipleme komisyonu birinci gelen çiftiye 2 bin aşılı karpuz fidesi, ikinci gelene bin 500 karpuz fidesi ve üçüncü gelene bin aşılı karpuz fidesi hediye etti. En güzel karpuz kabuğu süslemesinde ise 99,9 puanla Ahmet Barış Cengiz birinci, 84 puanla Yasin Pekşan ikinci ve 82,1 puanla İdris Demirbaş üçüncü oldu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı konuşmada, Belenobası karpuzunu bir dünya markası yapmak için uğraş verdiklerini söyledi. Manavgat'ın susam, defne, portakal, keçiboynuzu ve karpuzuyla bir marka değeri ürünleri olduğunu belirten Boztaş, hedeflerinin Belenobası karpuzunu coğrafi işaretli ürünler arasında yer almasını sağlamak olduğunu kaydetti.
Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, yaptığı açıklamada ilçede 15 bin dekar açık alanda karpuz üretimi yapıldığını söyledi. Örtüaltı 2 bin 277 dekar alanda karpuz üretiminin yapıldığını belirten Demirtaş, yıllık Manavgat'ta açık ve kapalı alanda toplam 100 bin ton karpuz üretimi yapıldığını söyledi.
9. Beleobası Karpuz Ağası ise 16 bin 200 lira ile Mustafa Akkuş oldu.

Editör: TE Bilisim