Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Kalbin Ritmi Grubu, Kalbin Dansı Grubu ve Türk Halk Müziği Korosu’ndan oluşan üç gösteri düzenledi. Bunları Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, engelli vatandaşlar ve aileleri seyretti.

Program, eğitmen Emine Basit önderliğindeki Kalbin Dansı Grubu’nun gösterisiyle başladı. Dans figürlerini başarıyla yapan engelliler, hem eğlendi hem de ailelerini eğlendirdi. Anne ve engelli çocuklarının dansı ise duygulandırdı. Daha sonra Cuma Çimen’in ritm şefliğinde çeşitli müzik aletleriyle sahne alan Kalbin Ritmi Grubu, çaldıkları şarkılarla büyük alkış aldı. Son bölümde ise Engelliler Meclisi üyeleri tarafından kurulan Türk Halk Müziği Korosu, şef Kemal Kamalı önderliğinde sahneye çıktı. Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının da enstrümanlarıyla eşlik ettiği konserde, engelliler tarafından solo ve koro şarkılar seslendirildi. Kimi zaman hareketli şarkılarla eğlendiren engelliler, kimi zaman hüzünlü şarkılarla duygulandırdı.

Kent Konseyi Başkanı Çepni, her biri iyilik meleği olan engelsiz yüreklerin bu sevgi dolu programa katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Engellilere her türlü emeği ve desteği veren ailelerini yürekten kutladığını söyleyen Çepni, engelsiz bir Bursa için çalıştıklarını ve bu konuda çok hassas olduklarını dile getirdi. Engelliler Meclisi Başkanı Sönmez ise seslerini her alanda duyurmak için çalıştıklarını söyledi. Önlerine çıkan her engeli aşmaya hazır olduklarını belirten Sönmez, engelliler tarafından oluşturulan Kalbin Ritmi, Kalbin Dansı ve Türk Halk Müziği Korosu’nun başarılı işlere imza attığını ifade etti. Engelli çocuğu olan annelerin daha değerli olduğunu dile getiren Sönmez, çocuklarını Engelliler Meclisi’ndeki eğitimlere götüren anne ve babalara teşekkür etti. Bu arada sokaklarda engelliler adına dergi satan veya para toplayanlara kimsenin kanmamasını, bu paraların engellilere ve yakınlarına ulaşmadığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim