Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Mamak Belediyesi Aile Merkezi, kadınlara meslek öğretmeye devam ediyor. Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi’nde iğne oyası kursuna engelli Yadigar Kaya da katılıyor. Kaya'nın en büyük hayali ise kızının çeyizlerini hazırlamak.

Doğuştan omurilik hastası olan ve hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak devam ettiren Kaya, “İğne oyası kursunda çeşitli tekniklerle bu işi nasıl yapacağımızı öğreniyoruz. Ben iğne oyasını ilk kez öğreniyorum. Burada öğrendiklerimle inşallah kızımın çeyizlerini hazırlayacağım.” dedi.

Eşinin de görme engelli olduğunu aktaran Kaya, iğne oyası kursunu tamamladıktan sonra yapacağı ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunmayı da hedeflediğini kaydetti. Çok kısa sürede kalıcı arkadaşlıklar kurduğunu belirten Kaya, “Belediye Başkanımız Mesut Akgül’e çok teşekkür ederim. Açmış olduğu bu kurslar sayesinde, bizler hem sosyalleşerek arkadaşlıklar kuruyoruz hem de evlerimize mahkum olmuyoruz.” diye ifade etti.

Yadigar Kaya’nın görme engelli eşi Abdullah Kaya da “Ben de görme engelliyim. Eşimin hayata karşı her zaman pozitif bir yaklaşımı var. Engeller bizlere engel olmuyor. Hayata dört elle sarılıyoruz. Görme engelime rağmen iş buldukça mesleğim olan masörlüğü yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Eşimin, Mamak Belediyesi’nin açtığı kursta kendini geliştirmesini canı gönülden destekliyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim