MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği’nin cam mozaik kursuna giden engelli vatandaşlar ve yakınları, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Yaklaşık 5 yıldır 270 asil, 500’den fazla gönüllü üye ile ilçe merkezinde faaliyet gösteren Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği, aktiviteleriyle üyelerini mutlu ediyor. Ritim kursu, cam mozaiği kursu, el becerileri kursu ve son olarak halk oyunları kurslarını başlatan dernek; engelli üyelerinin becerilerini geliştirirken, engelli yakınlarını da sıkıntılı günlerinden uzaklaştırmayı başarıyor. Cam mozaiği kursunda oldukça eğlenceli ve eğitici anlar yaşadıklarını söyleyen kursiyer engelliler ve engelli yakınları, dernek yetkililerine ve eğitimcilerine teşekkür etti.

Bakmakla yükümlü oldukları engellilerin kurslar sayesinde el becerisi sahibi olduklarını ve kendilerinin de stresten uzaklaştıklarını söyleyen engelli yakınları, “Derneğimizin en beğendiğimiz faaliyetleri arasında bu kurslar yer alıyor. Bu kurslara katılan engelli çocuklarımız ve gençlerimiz, kişisel becerilerini geliştiriyor ve bir şeyler başarabilmenin mutluluğunu tadıyor. Bizler de gün boyunca onlarla ilgilenirken .yaşadığımız sıkıntılı anlarımızdan bu kurslar sayesinde kurtulmuş oluyoruz. Çünkü bu kurslarda bizler de bir şeyler yapıyoruz ve çok güzel eserler ortaya çıkartıyoruz. Dernek yetkililerimize teşekkür ediyoruz.” diye ifade ettiler.

Derneğin sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitim çalışmalarında öncü ve başarılı olduğunu söyleyen Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar; derneğin, yaklaşık 5 yıldır giderek genişleyen bir aktivite ağına sahip olduğunu belirtti. Uçar, şöyle dedi: "Sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitime yönelik farklı aktivitelerimiz gerçekleştiriliyor. Derneğimizin kursları yoğun ilgi görüyor. Kurslar, en başarılı eğitim çalışmalarımızdır. Kurslarımıza katılan engelli üyelerimiz eğitim alırken, kendilerine olan özgüvenleri artık gelişiyor. Onlar da diğer insanlar gibi bir şeyler başarabilmenin hazzını yaşıyor. Engelli yakınlarımız da günlük streslerini bu kurslarda unutuyor ve çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Kurslarımızda ortaya çıkartılan tüm çalışmalar, sezon sonunda açılacak olan sergilerimizde halkımızla buluşturulacaktır. Destekçilerimize teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim