ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Canik Kent Konseyi'nin çalışmalarıyla kurulan Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen seminerde dernek üyeleri 'engelliler, engelli aileleri ile ilgili davranış ve iletişim konuları hakkında bilgilendirildi.

    Engelli ve ailelerine destek vermek amacıyla Canik Kent Konseyi'nin desteği ile kurulan Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde dernek üyelerine yönelik seminer düzenlendi. Dernek Başkanı Hacer Altuntaş'ın da katıldığı seminerde Samsun Rehberlik ve Araştırma Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, dernek üyelerine 'Engelliler, Engelli Aileleri ile İlgili Davranış ve İletişim' konularında bilgiler verdi.

    Engellilerle aynı ortamların paylaşıldığına işaret eden RAM Müdürü Ciğerci, "Engellilere ve ailelerine her zaman yardımda bulunmalıyız. Onların sevinç, üzüntü ve acılarını paylaşmalıyız, destek olmalıyız. Engelli bireyler için insanların onlara bakış açılarını değiştirmeliyiz. RAM olarak engellilere yönelik her türlü çalışmaya kapımız sonuna kadar açık. Canik Kent Konseyi'ni böyle anlamlı bir derneğin kurulmasına vesile olmasından dolayı kutluyorum." dedi.

    Ciğerci, engelliler için erken teşhis ve eğitimin önemine de dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim